Jägervalls bleck & plåt AB – Plåtslageri & ventilation

Tegeltak och papptak

Plannja trend , Lindab SRP 25 ”click” , plåtpannor i olika varianter

Vi lägger marknadens alla nya och äldre fabrikat av plåt profiler på läkt eller direkt på taket (click) vi tillser även att allt underarbete är utfört på rätt sätt samt special tillverkar skorstenar och genomföringar i egen verkstad och erbjuder en smidig ”allt i ett”-lösning

1 2 3

Har du ett permanent tak med ingen eller mycket liten lutning rekommenderar vi att ni använder er av Tätskiktspapp. Pappen svetsas i skarvar och avslut, på så sätt kan vi garantera ett tätare tak. Det finns olika typer av takpapp med varierande kvalité.

4Kontakta oss  så kan vi tillsammans titta på vad just  ditt tak kan behöva för lösning.

Jägervalls Bleck & Plåt AB  erbjuder en god kompetens inom alla typer av ler och betongtegel.

Betongpannor är sedan 50 år tillbaka maskin tillverkade, alltid med fals och utformade antingen med en enkel eller dubbel kupa. Falsen gör att taktäckningen blir helt tät och den fukt samt vatten som letar sig in rinner ned på nästa betongpanna vilket gör att underlagspappen alltid håller sig torr.

5Dagens betongpanna går att få i de flesta kulörer och håller en otroligt hög kvalitet. Passformen på betongpannor är mycket noggrann. Vikten är densamma som tegelpannor.

Lertegelpannor har använts i hundratals år, den första var enkupig. Det finns både en och tvåkupigt även med och utan fals. Väljer man att lägga lertegel utan fals rekommenderar vi att taklutningen är mer än 22 grader.

Lertegel ger ett mer estetiskt passande utseende på äldre fastigheter och vid arbete med dessa krävs ibland att man använder sig av denna typ av tak för att bevara det kulturell. Bra att veta är samt att lertegel innefattar mer arbete och är ett dyrare alternativ än betongpannan.

Underlagspappen är otroligt viktig att den monteras rätt från början för att undvika läckage vid anslutningar, skarvar plåtanslutningar mm

Ett noggrant arbete med pappen minimerar risken för läckage. Ett litet läckage kan nämligen orsaka omfattande och kostsamma skador på din fastighet.